- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata konzervovaná | 150 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Zeleninový vývar (čistý) | 800 |
Zázvor | 20 |
Mrkev | 300 |
Dýně průměr | 350 |
Dýňová semínka (nesolená) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari
Energetická hodnota celkem: 1931 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 644 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 1, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Máslovou dýni, mrkev a zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky (zázvor na menší kousky). Dáme do hrnce s olejem a na středním plameni společně opékáme asi 10 minut. Potom přidáme do hrnce rajčata, ochutíme solí, pepřem a kari kořením. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Následně zjemníme mlékem a rozmixujeme polévku na hladký krém. Při podávání můžeme polévku posypat semínky a zakápnout šťávou z citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.